„Formare Digitală ANFP” este un program dezvoltat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) din România, destinat pregătirii funcționarilor publici în domeniul competențelor digitale. Acest program este parte a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), finanțat de Uniunea Europeană.
Programul oferă o gamă variată de cursuri, adaptate diferitelor niveluri de competență și nevoi instituționale, cu scopul de a sprijini digitalizarea administrației publice. Printre domeniile abordate se numără managementul, comunicarea, finanțele, statisticile avansate, precum și competențe tehnice, precum dezvoltarea aplicațiilor web, analiza de afaceri și administrarea rețelelor TIC.
Participarea la aceste cursuri este condiționată de încheierea unui protocol de colaborare între instituțiile publice și ANFP. În plus, toate programele de formare sunt orientate către obținerea acreditării în cadrul DIGCOMP, un cadru european de referință pentru evaluarea competențelor digitale.
Pentru mai multe informații, puteți consulta următorul link.
Dacă instituția dumneavoastră nu este inclusă în programul de formare, înregistrarea va putea fi finalizată doar după ce instituția semnează un protocol de colaborare cu ANFP. Vă rugăm să contactați departamentul de resurse umane al instituției pentru a iniția procesul de semnare a protocolului.
Datele de acces la platformă sunt trimise la adresa de e-mail pe care ați specificat-o în formularul de înregistrare.
Referitor la datele necesare pentru înregistrarea în programul de formare în competențe digitale, este esențial să urmați instrucțiunile de pe site-ul web. Vă recomandăm să utilizați un cont de e-mail instituțional.
De asemenea, este important să verificați de mai multe ori corectitudinea numelui, prenumelui și informațiilor de contact.
Toate informațiile privind desfășurarea cursului la care sunteți înscris, inclusiv durata și orarul sesiunilor de formare, datele de contact ale formatorului și criteriile de evaluare, printre altele, pot fi găsite în ghidurile disponibile în secțiunea principală a cursului, atunci când accesați platforma.
Este recomandat să consultați aceste informații cu suficient timp înainte de începerea cursurilor.
Nu. Parolele sunt generate automat și îndeplinesc diverse criterii și cerințe de securitate impuse de platformă. O parolă mai simplă poate duce la breșe de securitate și vă poate compromite datele personale. Dacă sunteți singurul utilizator al dispozitivului folosit pentru accesarea platformei și sălii de curs virtuale, puteți salva parola în browser, deși această practică nu este recomandată.
Pentru a debloca întregul conținut al cursului la care sunteți înscris, este necesar să susțineți testul DigComp din secțiunea "DigComp: Cadrul competențelor digitale al Uniunii Europene".